Bøger

Lise Søelund

Søelunds bøger


Kulturens vilkår i en globaliseringstid


Verdens befolkning bliver på en og samme tid mere ens og mere forskellige, men der er også en gylden middelvej, hvor kulturerne blandes til helt nye former. Den græske filosof Heraklit siger, at ”der findes intet bestandigt ud over forandring”. Læs om globaliseringens spor på verdens kulturer, og den betydning det har for de enkelte kulturer.

Alting har en tid


Er et komplet materiale til konfirmationsundervisningen. Det er livsoplysning baseret på den kristne tro. Bogen kan sagtens anvendes i skoler og privat, og den er fyldt af sjove og lærerige opgaver, quizzer og rebusser. Desuden er der 23 bibelhistorier fortalt på hverdagsdansk, samt teologisk baggrundsstof for hvert enkelt tema.
Ny udgave af bogen, Da sandheden kom på mode.

Da sandheden kom på mode


At jagte sandheden er motiveret af menneskets trang til at tænke over sin egen eksistens. I bogen følger man nogle af de store filosoffer, der har banet vejen for os i denne jagt. At søge efter visdom viser sig ikke blot at være et vedvarende projekt, men også en opgave, der udfordrer den enkeltes eksistens. Bogen er udsolgt, men der er kommet et ny udgave.
Søelunds citat

"Meningen med livet er livet, men man kan selv gøre sit til, at det føles meningsfuldt".

KONTAKT!


Har du spørgsmål til mine bøger, foredrag eller andet, så skriv til mig på mail eller telefon: 


filosof@lisesoelund.dk


+45 2625 6170
På spring med Kierkegaard


-  er et filosofisk essay, der giver et indblik i de livsfaser, som teolog og tænker Søren Kierkegaard definerer som de vigtigste. Erfaringen viser, at det er vanskeligt at læse Søren Kierkegaard, hvorfor bogen fungerer som en guide eller dåseåbner til det komplekse forfatterskab. Der er hyggelige anekdoter og tænksomme citater, der samtidig kan vække læserens eksistentielle engagement.


Udsolgt.


”Kunsten at danne mennesker”


- er en introduktion til en filosof, der gør det til sin livsgerning at forme en pædagogik, som vi anvender den dag i dag. Pædagogikkens fader bliver Jean-Jacques Rousseau efterfølgende udnævnt til, og han er også den, der idømmer børnene en barndom. Der tilkendes dermed børnene en selvstændig tid til at udvikle sig og modnes, så de små ”planter” ikke forkrøbles fra barnsben.

Den sorte bog om Den fortabte søn


-  er et rejseessay, der stiller skarpt på de hvide slaver. Hvad sker der, når det omvendte af det, vi er vant til foregår, når afrikanere tager europæere til slaver, når kristne omvendes til muslimer, for slet ikke at tale om, hvis man slipper ud af fangenskabet og skal omvendes eller tilbagevendes til sin egen religion igen? Der er megen filosofi gemt i den lille bog, og den bygger på et biografisk materiale, der sætter tankerne i gang.


(genoptrykt)

En verden af stereotyper


-  er et essay om mennesker, der beskriver verden som en mangfoldighed af kulturer og traditioner. Det bliver klart, at vi gennem hele historien har interesseret os for, hvordan de mennesker, der tilsyneladende er anderledes end os selv, ser ud og fungerer. I bogen analyseres, hvad der får os til at kategorisere og generalisere om andre mennesker, og stereotypdannelserne udfordres for i stedet at fordre en mere tolerant og åbenhjertig holdning til vores medmennesker.

Befrielsens ø


Det er mange gange de små historier, der er de mest tankevækkende. I bogen om den danske eneboer præsenteres vi for en mand, der har taget nogle modige valg, hvilket jo altid implicerer fravalg. I det moderne samfund er der flere og flere, der foretrækker at bo alene. Ikke ligefrem på en øde ø, men måske er eneboeren Henrik Enevoldsen en single i svøb, for også singler går imod normer og prøver nye veje. Idéhistoriker Lise Søelund har fået kig på mange af den slags specielle historier.


Kunsten at være menneske


Kunsten at være menneske er en introduktion til Søren Kierkegaard. Bogen er skrevet til den alment interesserede læser, som har lyst til at stifte bekendtskab med Kierkegaards tænkning og værker uden nødvendigvis at vide noget om ham på forhånd. Bogen giver et bredt overblik over Kierkegaards forfatterskab, hvis den læses fra ende til anden, men da hvert kapitel behandler et bestemt tema, kan de enkelte kapitler også læses selvstændigt.


Kunsten at være menneske er skrevet af cand. mag. i idehistorie og etnografi Lise Søelund, der i en årrække har afholdt foredrag og studiekredse om Kierkegaards tænkning, og hun har desuden et bredt forfatterskab bag sig.


Også maleren Asger Jorn (1917-1973) var i perioder stærkt optaget af Søren Kierkegaard. Derfor har forlaget valgt at lade Kierkegaards tekster spejle i en række af Jorns værker. Mag. art. Johanne Marie Behrmann har dertil skrevet et kunsthistorisk essay med titlen ´Man skal digte og male for sig selv´.


Flyder alting


- Et filosofisk blik på singlekulturen


For få år siden var single noget man havde i badminton. Nu er det en gængs term for en stor gruppe menneskers tilværelse. Singlekulturen er stigende - og nok kommet for at blive. Lise Søelund beskriver fænomenet idéhistorisk og trækker linjerne fra antikken til i dag - med udgangspunkt i Heraklits kendte udsagn om at alting flyder. Og der kastes et blik på de kendte ´singletyper´ fra fx Tv-serien Matador: Den rare, den sære og den tjenende single.


Bogen er både et filosofisk essay og et oplæg til debat: Hvad sker der med vores samfundsstrukturer, når vi ikke længere bor i familier? Den er skrevet i et friskt sprog og med humoristiske indfald.At være sig selv


At være sig selv er en introduktion til forfatterskabet af den danske teolog, filosof og forfatter Søren Kierkegaard (1813-1855). Bogen er til enhver, der har lyst til at stifte bekendtskab med Kierkegaards tænkning og værker uden nødvendigvis at vide noget om ham på forhånd. Den giver et bredt overblik over Kierkegaards forfatterskab, hvis den læses fra ende til anden, men da hvert kapitel behandler et bestemt tema, kan de enkelte kapitler også læses selvstændigt.


Kierkegaard er mere aktuel end nogensinde med hans tema om at træffe valg i en tid, hvor et hav af muligheder og manglende retningslinjer kan virke lammende. Hans beskrivelse af angst som et alment menneskeligt vilkår er evig gyldig, og hans leg med identiteter er som skræddersyet til vores Facebook-tid. Kierkegaards filosofi kan berige vores liv, og hans tanker bør være tilgængelige for alle, der har lyst til at sætte fokus på egen eksistens.


At være sig selv er skrevet af cand.mag. i idéhistorie og etnografi Lise Søelund, der i en årrække har afholdt foredrag og studiekredse om Kierkegaards tænkning, og hun har desuden et bredt forfatterskab bag sig.
Drømme - Store Som Små


- 12 Udvalgte Noveller


I sommeren 2013 udskrev Silkeborg Bibliotekerne og BoD novellekonkurrencen "Drømme" og inviterede alle interesserede silkeborgensere til at deltage. Mange skriveentusiaster satte sig til tasterne og sendte os deres bud på noveller om drømme.


Historierne er vidt forskellige og spænder fra hverdagsdrømme til fantasy. Finurlige og forunderlige, spændende og alvorlige. Novelleforfatterne er mellem 11 og 83 år.


I denne novellesamling præsenterer vi 12 historier, som alle formåede at fange os på hver deres helt særlige måde.


De tre vise mænd - Sokrates, Platon og Aristoteles


Benyt øjeblikke med fornuft


Den sunde sandhed
Pædagogikkens universBøgerne kan købes hos undertegnede med rabat.


Kontakt: filosof@lisesoelund.dk

© Copyright 2013. All Rights Reserved to Lise Søelund. Made by Mia Spence.